Nämä letut ovat aika pakanamaista ruokaa sokeristen lettujen ystäville! Mutta ei lättyjen tarvitse olla makeita ollakseen herkkua.
Pakanoiden ruokaisemmat letut (n. 6 lettua/n. 2 annosta)
LETTUTAIKINA
2 munaa
5 dl vettä/maitoa/kivennäisvettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl soijakastiketta tai 1/2 tl suolaa
paistamiseen voita, margariinia tai öljyä
TÄYTE
1 pieni sipuli
2 pientä porkkanaa/yksi iso
210g/puolet 500g tölkistä tomaattimurskaa
175g(290g) linssejä vedessä (GoGreen) tai vastaava määrä
keitettyjä
1 rkl öljyä
mustapippuria
yrttimaustetta
valkosipulimaustetta
currya
paprikamauste
chilimaustetta/chiliä
Riko kananmunat ja riko niiden rakenne, lisää puolet nesteestä
ja kaikki vehnäjauhot. Lisää loput nesteestä sekä soijakastike/suola. Sekoita
tasaiseksi ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Tällä välin valmista täyte.
Huuhtele linssit. Marinoi linssejä reiluhkosti maustetussa
mauste-öljyseoksessa (muodosta se kaikista reseptin mausteista makusi mukaan).
Kun marinointiseos on valmis, siirry pilkkomaan sipuli ja porkkana(t) ja
kuullota niitä pannulla. Lisää sitten linssit ja viimeiseksi tomaattimurska.
Tarkista maku ja anna hautua pienellä lämmöllä hetki. Siirry takaisin
lettutaikinan pariin, jos puolituntia on kulunut.
Paista letut kummaltakin puolelta ja täytä ne lautasella. Suosittelen
isoja lettuja sillä ne on helpompi täyttää.
Tarjoa rouskuvan salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti