keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Pakanoiden ruokaisemmat letut

Nämä letut ovat aika pakanamaista ruokaa sokeristen lettujen ystäville! Mutta ei lättyjen tarvitse olla makeita ollakseen herkkua.

Pakanoiden ruokaisemmat letut (n. 6 lettua/n. 2 annosta) 



LETTUTAIKINA
2 munaa
5 dl vettä/maitoa/kivennäisvettä
2,5 dl vehnäjauhoja
1tl soijakastiketta tai  1/2 tl suolaa

paistamiseen voita, margariinia tai öljyä

TÄYTE
1 pieni sipuli
2 pientä porkkanaa/yksi iso
210g/puolet 500g tölkistä tomaattimurskaa
175g(290g) linssejä vedessä (GoGreen) tai vastaava määrä keitettyjä
1 rkl öljyä
mustapippuria
yrttimaustetta
valkosipulimaustetta
currya
paprikamauste
chilimaustetta/chiliä


Riko kananmunat ja riko niiden rakenne, lisää puolet nesteestä ja kaikki vehnäjauhot. Lisää loput nesteestä sekä soijakastike/suola. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Tällä välin valmista täyte.

Huuhtele linssit. Marinoi linssejä reiluhkosti maustetussa mauste-öljyseoksessa (muodosta se kaikista reseptin mausteista makusi mukaan). Kun marinointiseos on valmis, siirry pilkkomaan sipuli ja porkkana(t) ja kuullota niitä pannulla. Lisää sitten linssit ja viimeiseksi tomaattimurska. Tarkista maku ja anna hautua pienellä lämmöllä hetki. Siirry takaisin lettutaikinan pariin, jos puolituntia on kulunut.

Paista letut kummaltakin puolelta ja täytä ne lautasella. Suosittelen isoja lettuja sillä ne on helpompi täyttää.

Tarjoa rouskuvan salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti