perjantai 27. helmikuuta 2015

Ilmastonsäilyttäjän keittiössä - kasvisruokakurssi Tampereella 5.2.2015

Jostain myseisestä syystä olen tänne Tampereelle muutettuani päätynyt harrastamaan yksin kaikkea hassua. Leffoissa yksinkäynti ei ole uutta, mutta ei oo tullut ruuanteko kurssille ilmoittauduttua aiemmin sponttaanisti. No, tästä tämä pieni vegaaninen seikkailu lähtee!


Hamppu-papupihvit
Kurssilta saat raikkaita ideoita ja herkullisia niksejä tuttujen juureksien sekä muiden vähemmän tunnettujen kotimaisten raaka-aineiden käyttämiseen. Kurssilla tehdään iso kattaus vegaanista arkiruokaa.

Mukaan ovat tervetulleita niin kasvisruoan aloittelijat kuin konkaritkin! Osallistujien toiveiden mukaan voidaan käydä läpi myös ravitsemusta.



Seitania
Kurssi järjestettiin Amurin koululla 5.2 illalla. Meidät jaettiin kolmeen ryhmään, jotka valmisti eri reseptejä. Minun ryhmäni valmisti mehustettua kaaliraastetta, hamppu-papupihvejä, puolukkaketsuppia, sekä seitania. Lisäksi paistoimme hiukan tempeä, joka taisi olla härkäpaputempeä.


Kurssin pitäjä oli yksi Härkäpapua sarvista -kirjan kirjoittajajista Päivi Mattila, joka oli oikein mukava!




Tofua

Kurssin aluksi kyseltiin onko porukka kuinka kokenutta kasvisruuan tekemisessä vai aloittelijoita. Porukka koostui pitkälti aloittelijoista, mutta muutama kasvissyöjä/vegaanikin oli joukossa.

Yritin ottaa kaikesta kuvan, mutta ainakin punajuurisosekeitto jäi kuvaamatta. No, kaikki varmaan arvaa minkä näköistä se on?






Härkäpapulevite


Reseptit olivat suhteellisen helppoja. Lopuksi kokeilimme kaikkien syömistä. Useampi resepti oli hyvä, mutta parit olivat jotenkin vetisiä tai mauttomia ai sitten vaan minun kielelleni oudon makuisia.

Jaankin tässä pari suosikkireseptiäni jos haluat reseptin jostain mitä en ole laittanut, laita toki kommenttia!


Kauralisäke (riisin ympäristöystävällismepi korvike)
Pirteä puolukkaketsuppi
Intialainen linssikeitto
Mehustettu kaaliraaste



Mmm... pullaaa lakuilla (kannatta kokeilla).
Huom. hyvää vain tuoreena, lakut kuivuvat tosi nopeasti, joten pidä peitettynä ennen syömistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti