lauantai 28. helmikuuta 2015

Muodonmuuttajan vuohenjuustopasta


Nom nom. Tämä on ehdottomasti ehkä suosikkiruokani. Sai inspiraationsa Wrongin  Chevre-Pesto nuudeleista. Aikoinani täytin 20:nen leiman leimakortin käytännössä katsoen pelkästään sitä syömällä... Nykyään ne on muutettu näemmä punaisella pestolla tehdyiksi. Wrongin versiossa saa myös valita vaikkapa kanaa annokseen, mutta koska olen köyhä eikä sitä lihaa tartte joka annoksessa/ikinä olla, niin päädyin riisutumpaan versioon. Vuohenjuusto kun ei ole ihan halvin investointi. Mutta on se kyllä sen arvoista...




 Muodonmuuttajan vuohenjuustopasta(4-5 annosta)


400g spagettia tai nuudeleita
n. 300-400g vuohenjuustoa (kannattaa ostaa sellainen pötkön muotoinen jättipaketti ja käyttää jämät vaikkapa koristeluun)
5 rkl pestoa
n. 300g parsakaalia
1 Sipuli
Mustapippuria ja suolaa
+halutessasi muita vihanneksia tai/ja juureksia, sekä punajuurisalaattia tarjoiluun

Pilko parsakaali. Keitä spagetti sekä parsakaali (mikäli spagetin tai nuudeleiden ohjeessa keittoaika on noin 8-10 min voit keittää ne samassa kattilassa sillä parsakaali on parasta keitettynä tuo aika). Odotellessa pilko vuodenjuusto sekä sipuli. Kuullota sipuli.

Kun spagetti ja parsakaali on keittyneet, valuta vesu pois ja lisää heti pesto joukkoon klönttiytymistä vähentämään. Sekoita joukkoon myös sipuli, musapippuria ja tarvittaessa hiukan suolaa.

Halutessasi (ja jos sinulla on tarpeeksi iso pannu) voit myös paistaa tätä hetken pannulla niin, että nuudelit/spagetti saa hiukan väriä.

Tarjoile esimerkiksi vuohenjuustokiekon ja punajuurisalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti