sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Peltosauramon Sadonkorjuupizza

Dalek testattu pizza. Ei kuulema sovi diettiin.

Huhhuh, onpas ollut kiirettä, mutta palasin taas tänne. Syys on hienoa aikaa, niin paljon tuoreita kotipellon vihanneksia. Tässä pizzassa on mozzarellan ja tomaattikastikkeen lisäksi kevyesti karamellisoitua sipulia, paprikaa ja porkkanaa. Kyllä, porkkanaaa. Pohjassa on käytetty apuna tätä hyväksi toteamaani ohjetta.

Peltosauramon sadonkorjuupizza (kaksi noin pitserian kokoista pizzaa)
Pohja
5,25dl vehnajauhoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

Täyte
Pizzamauste
Tuubi tomaattipyrettä tai kiinteää tomaattimurskaa (kaupan on liian vetistä kuten huomasin itse sen aiheuttaessa pienen tomaattitulvan)
1 iso sipuli
(ripaus sokeria)
1 paprika (värin lisäämiseksi suosittelen vihreää, mutta minulla oli yksi punainen)
4 keskikokoista porkkanaa
300g tai enemmän mozzarellaa tai jotain muuta juustoa (itse ostin näitä kun oli alennuksessa!)
Hiukan öljyä

Sekoita jauhot, kuivahiiva. öljy ja suola kulhossa. Lisää lämmin vesi (lämpimämpää kuin käsi mutta ei kuitenkaan kiehuvaa)  vähitellen taikinaan.Vaivaa taikinaa, yleiskoneella noin 5min, käsin 10 min. Taikina on parhaimmillaan kun se irtoaa helposti käsistä.

Laita taikina nousemaan liinalla peitettynä vedottoman ja lämpimään paikkaan. Itse nostatan taikinan +30 asteessa uunissa. Anna taikinan nousta, noin kaksinkertaiseksi, se vie aikaa noin tunnin.

Tällä välin valmista täytteet: poista porkkanoista kuori sekä päät ja raasta ne sitten. Jos sinulla ei ole raastinrautaa voit tehdä siivuja kuorimaveitsellä, joskin se vie aikaa, hermoja ja on vähän vaarallista käsille. Kun et pysty raastamaan voit paloitella loput sekaan tai syödä ne, jäävät koviksi uunikäsittelyn jälkeen.

Pilko ja karamellisoi sipuli tai jos et halua käyttää sokeria, ruskista sitä. Pilko paprika ja mozzarella.

Kun taikina on noussut, vaivaa sitä hetken niin että ilmakuplat poistuvat. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan, riippuen minkä kokoisia pizzoja haluat. Lisää täytteet ja paista niin lämpimässä uunissa kun voi. Paistoaika riippuu paljon uunista, täytteiden määrästä ja lämpötilasta, joten tarkkaile. Se voi viedä aikaa 4-10 minuuttia näillä täytteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti