Heippa taas! Tässä on ollut ikävä tauko johtuen muutosta,
joulupyhien häseeräydestä ja flunssan aiheuttamasta voimattomuudesta, mutta
jospa taas pääsisi päivittelee uusia kokeiluja!
En jälleen ottanut ylös miten ruokaa tein vaan heitin
kattilaan aineksia mututuntumalta, mutta suosittelen jälleen maistelemaan ja
lisäämään asioita makuaistinsa mukaan! Omistan tämän reseptin Elmulle, jonka
kanssa kokattiin ekan kerran tätä ”muna tippuu-keittoa”. Tästä tuli tosin
parempaa! Hähähä.
Munapisarakeitto
(kaksi kevyttä annosta)
Pieni sipuli
4 kananmunaa
200g parsakaalia
Fondikuppi tai vastaava määrä esimerkiksi kanalientä (lakto-ovo
vegetaristeille kasvisversio)
Ropaus mustapippuria, currya, chilimaustetta ja
valkosipulimaustetta tai makusi mukaisia mausteita
noin 2 rkl soijakastiketta (maistele ja lisää tarvittaessa)
Öljyä paistamiseen
Halutessasi lisää reseptiin (pelkän pohjan tuntuessa liian kevyeltä):
Nuudeleita
Kanaa
Sieniä
Piko sipulil Kuulota sipulia hetki kattilassa, kunnes alkaa
saamaan vähän väriä, pese ja pilko parsakaali tällä välin. Lisää pilkottu
parsakaali kattilaan ja lisää noin 8 dl vettä, sekoita pohjia myöten että
pohjalla olevat kuullotetut sipulit pääsevät liikkeelle. Lisää myös fondikuppi
ja soijakastike. Sekoita fondikuppi sekaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
Maista ja lisää mausteita ja tarvittaessa lisää soijakastiketta, varo liikaa
suolaisuutta. Laita levy keskilämmölle. Riko kananmuna yksi kerrallaan lasiin
ja sekoita kevyehkösti, niin että valkuainen ovat suuripiirtein sekoittuneet
mutta eivät täysin. Valuta hitaasti keittoon esimerkiksi syömäpuikkojen avulla.
Liikuta valuttaessa lasia niin että munasta muodostuu nauhoja. Kun munat ovat
hyytyneet keittoon (mikä tapahtuu suhteellisen saman tien) tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti