maanantai 5. tammikuuta 2015

Munapisarakeitto



Heippa taas! Tässä on ollut ikävä tauko johtuen muutosta, joulupyhien häseeräydestä ja flunssan aiheuttamasta voimattomuudesta, mutta jospa taas pääsisi päivittelee uusia kokeiluja!
En jälleen ottanut ylös miten ruokaa tein vaan heitin kattilaan aineksia mututuntumalta, mutta suosittelen jälleen maistelemaan ja lisäämään asioita makuaistinsa mukaan! Omistan tämän reseptin Elmulle, jonka kanssa kokattiin ekan kerran tätä ”muna tippuu-keittoa”. Tästä tuli tosin parempaa! Hähähä.



Munapisarakeitto (kaksi kevyttä annosta)
Pieni sipuli
4 kananmunaa
200g parsakaalia
Fondikuppi tai vastaava määrä esimerkiksi kanalientä (lakto-ovo vegetaristeille kasvisversio)
Ropaus mustapippuria, currya, chilimaustetta ja valkosipulimaustetta tai makusi mukaisia mausteita
noin 2 rkl soijakastiketta (maistele ja lisää tarvittaessa)
Öljyä paistamiseen

Halutessasi lisää reseptiin (pelkän pohjan tuntuessa liian kevyeltä):
Nuudeleita
Kanaa
Sieniä

Piko sipulil Kuulota sipulia hetki kattilassa, kunnes alkaa saamaan vähän väriä, pese ja pilko parsakaali tällä välin. Lisää pilkottu parsakaali kattilaan ja lisää noin 8 dl vettä, sekoita pohjia myöten että pohjalla olevat kuullotetut sipulit pääsevät liikkeelle. Lisää myös fondikuppi ja soijakastike. Sekoita fondikuppi sekaan ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Maista ja lisää mausteita ja tarvittaessa lisää soijakastiketta, varo liikaa suolaisuutta. Laita levy keskilämmölle. Riko kananmuna yksi kerrallaan lasiin ja sekoita kevyehkösti, niin että valkuainen ovat suuripiirtein sekoittuneet mutta eivät täysin. Valuta hitaasti keittoon esimerkiksi syömäpuikkojen avulla. Liikuta valuttaessa lasia niin että munasta muodostuu nauhoja. Kun munat ovat hyytyneet keittoon (mikä tapahtuu suhteellisen saman tien) tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti