torstai 20. marraskuuta 2014

Koskenlaskijan poukamapihvit

Tässä on ruokalaji jota teen pari kertaa vuodessa. Tämä johtuu siitä, että vaikka se onkin kovin hyvää, niin se on myös vähän isotöistä ja erityisesti sotkevaa... tällä kertaa luvassa siis leivitettyjä koskenlaskijapihvejä!

Kamerani ilmeisesti hajoilee eikä tarkenna kunnolla...



Koskenlaskijan poukamapihvit (2-3 annosta)

250g Koskenlaskija sulatejuustoa (mikä tahansa käy mutta suosittelen paprika tai sipuli-ruohosipuli)
1 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
1 1/2 dl korppujauhoja
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikamaustetta
½ tl valkosipulimaustetta
Reilusti öljyä

Siivuta Koskenlaskija ohuiksi, noin ½ cm siivuiksi. Paketista syntyy noin 15kpl.
Kaada korppujauho laakeaan astiaan, sekoita korppujauhoon mausteet. Riko munien rakenne toisessa laakeassa kipossa ja laita kolmanteen kippoon vehnäjauho. Painele juustopalat ensin vehnäjauhoissa. Upota juusto seuraavaksi kananmunaan ja lopuksi pyörittele huolellisesti korppujauhoseoksessa. Tee nämä vaiheet huolella, sillä huono leivitys kostaantuu pannulle sulavana juustona. Paista leivitetyt palat miedohkolla lämmöllä paistinpannulla reilussa öljyssä molemmin puolin kunnes korppujauho on saanut väriä, yhteensä n. 4 min ajan. Tarjoa heti esimerkiksi pastan ja keitetyn parsakaalin kanssa tai hampurilaisen pihvinä. Sopii myös ruokaisaan salaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti