perjantai 14. marraskuuta 2014

Valkoinen bonsai-pizza

Pizza muistuttaa hiukan puutarhaa parsakaalipuineen ja papukivineen

Tämä pitsa on valkea eli tomaattikastikepohja on korvattu jollain valkealla, tässä tapauksessa turkkilaisella jougurtilla.

Valkea bonsai-pizza (n. 2 pizzeriakokoista pizzaa)
Pohja
5,25dl vehnajauhoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

Täyteet
Mustapippuri
1 purkki (pieni) turkkilaista jougurttia
3 salottisipulia (tavallinenkin kävisi)
280g valkoisia pupuja (esim. suolaliemessä 380g/230g)
200g emmental-raastetta (taimuuta raastetta, voimakas sopii hyvin)



Laita taikina nousemaan liinalla peitettynä vedottoman ja lämpimään paikkaan. Itse nostatan taikinan +30 asteessa uunissa. Anna taikinan nousta, noin kaksinkertaiseksi, se vie aikaa noin tunnin.

Tällä välin valmista täytteet: pilko sipulit ja parsakaali, valuta pavuista neste (mikäli suolaliemessä). Jos syöjissä on herkkävatsaisia, kannattaa sipulia paistaa hiukan pannulla.

Kun taikina on noussut, vaivaa sitä hetken niin että ilmakuplat poistuvat. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan, riippuen minkä kokoisia pizzoja haluat. Lisää täytteet ja paista 225 asteessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti