torstai 24. elokuuta 2017

Spriggan kasvisbolognese

Tein kasvisversion ja parantelin vähän tätä reseptiä. Tämä bolognese on vielä parempaa seuraavana päivänä jääkaapin jälkeen! Tässä tulee vahingossa syötyä reilusti kasviksia. Tekemisessä kestää pitkä tovi, mutta toisaalta sitä ruokaakin on aika paljon.



Spriggan kasvisbolognese (4-5 annosta)
3dl tummaa soijarouhetta
1 sipuli
200g porkkanaa
200g selleriä
200g palsternakkaa
4 tomaattia
1 kokonainen keskikokoinen valkosipuli
Puoli ruukulista tai ruukullinen basilikaa oman maun mukaan
Puoli ruukullista tai ruukullinen oreganoa oman maun mukaan
1 prkl yrtimaustettua tomaattimurskaa
Mustapippuria
2 laakerinlehteä
Suolaa
Öljyä
Laadukasta spagettia
([Vegaanista] juustoraastetta, esim. parmesanin tyylistä)

Raasta juurekset (suosittelen katsellen tv-sarjaa, siinä menee jonkin aikaa) ja leikkaa valkosipuli ja sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit ja tummaa soijarouhetta reilussa öljyssä ja sillä välin silppua yrttejä. Lisää silppumisen jälkeen  sipulien päälle muut kasvikset (jätä yrit vielä hetkeksi sivuun). Kun sipuli on melkein kypsää lisää yrtit, ja kun ne ovat menneet kasaan lisää tomaattimurskaa ja tomaattitötsän huuhteluvettä. Mausta laakerinlehdillä, mustapippurilla ja suolalla (koska kasvista on niin paljon niin mausteita). Sekoita hyvin ja jätä hautumaan pienellä lämmöllä. Tarkkaile säännöllisesti nesteen määrää sillä soijarouhe imee sitä aika paljon. Maistelu kannattaa myös jotta löytää oikean määrän mausteita.  Keitä samalla spagetti hyvin suolalla maustetussa vedessä. Tarjoile mahdollisten jäämäyrttien ja juusto(kkeen) kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti