perjantai 5. elokuuta 2016

Feenikskeitto

Feenikskeitto on lämmintä, värikästä ja herkullista. Eikä sisällä feeniks-lintua nimestään huolimatta!

Kärsimätön kokki jätti sipulin aavistuksen raa'aksi, mutta ei se mitään

Feenikskeitto (3-4 annosta)
2 isoa tai 3 keskikokoista sipulia
1 purkki tai n. 190g pestoa
2 purkkia tai n. 800g tomaattimurskaa
n. 8 dl vettä
n. 3dl soijarouhetta
1/2 kasvisliemikuutio
Halutessasi esimerkiksi paprikaa (oranssi tai keltainen tuo annokseen lisää väriä!)
Sokeria
Tinjamia
Valkosipulimaustetta (tai tuoretta)
Suolaa
 (chiliä)

Pilko sipuli, laita kattilaan ja kuullota sitä pienessä määrässä öljyä ja sokeria. Kun sipuli on kuullottunut kevyesti, lisää tomaattimurska, pesto ja vesi, tämänä jälkeen sekoita ja lisää muut. Anna kiehua 40 minuuttia pienellä lämmöllä, lisää tarvittaessa välissä vettä ja muista sekoitella säännöllisin väliajoin. Syö mieluusti tuoreen sämpylän tai patongin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti